Doe ertoe.

Dit vinden onze klanten

Onze ervaring is dat wij mensen en organisaties begrijpen en verder brengen in hun ontwikkeling.
Daarom geven wij advies, training, coaching en praktische ondersteuning in heel veel verschillende sectoren.
En kunnen we meteen de kennis uit de ene sector toepassen om de andere te inspireren.

Jolanda van Ee Groepsleerkracht

Soms zit je in een vast patroon, zonder dat je dat zelf weet. Bij een verandering kan je vaste patroon dan doorbroken worden, of je wilt of niet. Dat gebeurde bij mij. Ik, die al meer dan 20 jaar in het onderwijs zat, fulltime werkte, nooit probleemgroepen had, goed met ouders kon, intern begeleider was. Ik zat opeens enorm in de stress! Wat nu? Op een bijzondere manier ben ik eruit gekomen. Geert Doosje van Compaen Groep kwam langs op onze school, zocht iemand anders maar zag mij (en mijn stress) en bood mij coaching aan! Coaching??? Dat kende ik alleen uit de sport! Jaren zelf gecoacht en coaching gehad met korfbal! Wat moest ik met coaching?? Via Geert kwam ik met Jelte van der Kooi in contact en hij heeft de coaching op een heel prettige manier opgepakt. Op een hele fijne leerzame manier kwam ik er, met behulp van PCM , achter hoe ikzelf in elkaar zit en hoe anderen in elkaar zitten. PCM biedt je inzicht in je eigen gedrag en dat van de ander. Je (her) kent stressgedrag bij jezelf en bij de ander en leert daar beter mee omgaan. Dat alles ter bevordering van een goede communicatie. Elkaar in "je kracht" zetten! Prachtig hoe je het kunt gebruiken bij jezelf, je collega, je klas met kinderen, de ouder, in je dagelijks leven. Hoe bereik je de ander! Wat heeft de ander nodig! Wat heb je zelf nodig! Ik wil niet beweren dat ik alles nu goed beheers, dat ik nooit meer stress ervaar, wás het maar zo. Maar ik beweer wél dat ik ontzettend veel geleerd heb, nog steeds bijleer! En ik durf zelfs te beweren dat ik zonder Geert en Jelte misschien wel was vastgelopen op dat moment. Soms kom je de goede mensen op de goede plek en tijd tegen. Nu heb ik voor de zomer een mooi feest kunnen vieren: 25 jaar in het onderwijs!

Sjanet Duut Directeur OBS Jan Ligthart

Met verbazing heb ik de PCM-trainer aan het werk gezien in de groepen. Door soms alleen een handgebaar, een opmerking of compliment weet hij een kind positief te bereiken. In drie verschillende teams zijn we aan het werk geweest met PCM. Door kinderen gericht te observeren, kom je soms tot de conclusie dat een “iets andere insteek” soms een gewenster effect heeft. Het is een praktische manier van kijken en denken, die wanneer je je het eigen hebt gemaakt, ervoor zorgt dat kinderen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen, hierdoor vertonen ze ook vaker gewenst gedrag. En wat voor kinderen geldt, geldt natuurlijk ook voor volwassenen……

Johan Hardeman Directeur Wilhelminaschool Rijssen

Ik heb erg goede ervaringen met de coaching door Compaen. Kenmerkend voor Compaen is de combinatie van professionaliteit en persoonlijke benadering. Voor de aanvang van de begeleiding worden er duidelijke doelen geformuleerd, waaraan gewerkt wordt. Compaen zorgt ervoor dat medewerkers zicht krijgen op hun persoonlijkheidsstijl. Hierdoor worden medewerkers zich bewust van hun mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen! Compaen sluit daarbij aan op de identiteit van onze school.

Roel van den Berg Eigenaar Van den Berg alles onder één dak

Compaen Groep kan ik altijd inschakelen voor complexe situaties in onze organisatie. Ik ben erg tevreden over de wijze waarop zij in onze organisatie problemen weten op te lossen. In hun onderzoek zijn zij doortastend, en de adviezen en coaching van Compaen Groep hebben echt tot betere bedrijfsresultaten geleid. Uit mijn ervaring kan ik ook zeggen dat zij er feilloos in slagen om de juridische kant van een complexe situatie mee te pakken.

Drs. A. Verweij Directeur-bestuurder Educatis

'Van foto naar film' In mijn eerste contact over een incompanytraining PCM vertelde ik over een advies aan mij gegeven om meer ‘foto’s’ van mensen te maken. Dat advies heb ik opgevolgd en het heeft inhoud gekregen. PCM zou een toegevoegde waarde hebben. Van de foto zou ik naar de film kunnen gaan! En nu, na het volgen van de training beaam ik dat. Het kader vanuit PCM is verrijkend gebleken! Door de training als MT van Educatis te volgen, is er een gemeenschappelijk kader en een gemeenschappelijke taal. En dat werkt! Door de PCM training hebben wij meer kader om het denken, communiceren en handelen van elkaar beter te begrijpen en zijn handvatten aangereikt om erop te sturen.

Eline Blankenstijn Productmanager, WestlandUtrecht Bank

Ik heb de PCM cursus gevolgd. Een praktische cursus die ik dagelijks toepas! In deze cursus krijg je op een eenvoudige manier inzicht in je persoonlijkheidshuis. Daarvoor doe je bij aanvang een uitgebreide test. Je leert wat je de basis is waaruit je handelt. Dat is je fundament. Dat wijzigt niet. Het zegt wat je belangrijk vindt en waar je goed in bent. Je leert ook wat je motiveert. Daarin kun je in verschillende fases zitten. Het mooie is dat je dat ook leert voor andere persoonlijkheidstypes. Je leert ze herkennen. En vervolgens leer je hoe kunt aansluiten bij hun beleving. Dat maakt dat je elkaar makkelijker kunt begrijpen. Maar ook hoe je een ander beter kunt motiveren. Heel goed toepasbaar op werk dus. Ik kan de cursus van harte aanbevelen!

Leendert Kroes Directeur OBS De Bogen, 2009-2012

In mijn periode als directeur ben ik in contact gekomen met Compaen Groep. Na een eerste verkennend gesprek bleek al snel de juiste verbintenis aangegaan te zijn. Afspraken werden nageleefd; men was snel bereikbaar en mijn team voelde zich optimaal begeleid en begrepen bij het proces dat wij in gang hadden gezet.

Jacob van Dalfsen Van Dalfsen Infra

Al sinds de oprichting is CompaenGroep gevestigd naast ons kantoor. De bekende uitspraak “the boy or girl next door” is zeker van toepassing op dit prachtige bedrijf. Zomaar even binnen wandelen voor raad of advies wordt zelfs op prijs gesteld. Terzake kundige medewerkers die vriendelijk en met compassie daadkrachtig handelen. Daar kun je als ondernemer wat mee! Ik vind Compaen Groep kundige mensen met hart voor de zaak.