=
Compaen

Wat zeggen onze klanten

HomeWat zeggen onze klanten

Tweedaagse PCM-training

Hoornbeeck College SORG/ICT-T/ICT-T

Terugblikkend op de afgelopen twee dagen, kan ik niet anders concluderen dat het twee waardevolle dagen waren.

Uiteraard hebben wij elkaar daarvoor nodig gehad, maar de manier waarop jij de persoonlijkheidstypes concreet maakte, was voortreffelijk. Ik kan dus terugkijken op twee mooie leerzame dagen. Dankjewel!!!!!

En nu mijn best doen om in de praktijk de verschillende kleuren op de juiste manier te plaatsen en gestalte te geven.

Gerda Hartemink

De Regenboog Oldebroek Interim - directeur

De 8 maanden dat Henry bij ons werkzaam was als interim-directeur zijn voorbijgevlogen. Zijn bevlogenheid zorgde er vanaf het begin van de samenwerking voor dat er een open sfeer was om dingen te bespreken. Henry was verrassend snel onderdeel van het team, maar liet ons zeker kritisch nadenken over het onderwijs dat we samen vormgeven. Hij hielp ons bij het uitdenken en neerzetten van een duidelijkere structuur op school en soms meer te kijken met een ‘zakelijk perspectief’. Dit alles ging vergezeld met een goede dosis humor. Ook heeft hij de vorderingen bij de bouw van onze nieuwe school goed begeleid en aangestuurd. Met zijn snelheid van werken hebben we veel stappen gezet in de afgelopen maanden, maar heeft ons bovenal inzicht gegeven in onze eigen betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Wat voor ons ook erg belangrijk was is dat voor hem de identiteit van onze school het uitgangspunt is. We zijn blij dat God hem en zijn talenten heeft gebruikt om het onderwijs op onze school te verbeteren.

Teamleider Gerald Harbers

Interim - IB'er Obadjaschool SO cluster 3

Willeke is verbindend en besluitvaardig en is in staat om teamleden in hun kracht te zetten waarbij ze regie geeft aan de collega’s waar dat kan en het voortouw neemt als het nodig is. Binnen korte tijd had ze zich in de dossiers met betrekking tot leerlingenzorg ingelezen en acteerde ze als intern begeleider in en buiten school.

De samenwerking was prettig doordat Willeke initiatief nam en ondertussen afstemde met de verschillende partijen. Daarnaast was ze goed in staat om te spiegelen en daarmee feedback te geven om het proces, de persoon of de school verder te helpen in gedrag danwel denken.

Behalve leerlingenzorg pakte Willeke het kwaliteitszorgsysteem op, voerde ze lesopbrengst gesprekken en formuleerde ze vanuit de helicopterview school of bouwbrede acties ter verbetering van het onderwijs en zette deze planmatig weg.

Qua communicatie en dossiervorming was Willeke zorgvuldig en volgens de teamleden was ze present op haar werkdagen en was ze goed te vinden voor hulpvragen of daarbuiten. In het kader van schoolontwikkeling droeg Willeke haar steen bij door bepaalde thema’s voor het voetlicht te brengen en kennis te delen.

Leerkracht regio Nunspeet

Basisonderwijs Coaching/Ondersteuning

Marianne, bedankt voor je openheid, eerlijkheid, je luisterend oor, je professionaliteit, je observaties en inzichten. Je was echt een aanwinst voor onze groep en school.

Reny Menage, ondersteuningscoördinator

Emelwerda College in Emmeloord Interim-orthopedagoog

Judith hebben wij als zeer betrokken en deskundig ervaren. Ze is toegankelijk in het contact maken. Ze is een fijne gesprekspartner. In korte tijd heeft ze op een professionele manier de verbinding met collega’s, leerlingen en ouders gezocht. De gesprekken met ouders, leerlingen en collega’s werden goed voorbereid. Ze denkt mee en geeft oplossingsgericht advies. Vervolgens werd dit advies ook gemonitord.

Ook op het gebied van de ondersteuningsstructuur binnen onze school heeft ze productief meegedacht. Hoe lopen de lijntjes nu en hoe kan dit nog beter! Wie heeft welke rol! We vinden het jammer dat ze niet kan blijven!

Herma Leusink Ambulant begeleider

De Twijn Zwolle HSP-training

Ik heb bij Willeke Bos een try-out over HSP mogen volgen.

Bevlogen en inspirerend deelt Willeke haar kennis met ons. Daarbij was er genoeg ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van (verdiepings)vragen. Willeke heeft veel expertise om het gebied van HSP en met veel enthousiasme brengt ze haar kennis over aan de deelnemers.

Het smaakt zeker naar meer en ik hou me aanbevolen voor een vervolg!

Leerkracht Zuid-Drenthe

Coaching on the job

Ik ben Henry enorm dankbaar.  Ik ben erg tevreden over de samenwerking en communicatie. Ik heb mij altijd gehoord en begrepen gevoeld, maar ook zeker uitgedaagd. De feedback was op een voor mij prettige manier direct omschreven.  Daarnaast ben ik ook dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om door middel van coaching mijzelf te ontwikkelen. Het vertrouwen in mij dat ik voorheen niet of nauwelijks heb gevoeld is er nu zeker weer. Daar ben ik misschien nog wel het meest tevreden over.

Lisanne, Leerkracht groep 8, SmdB Het Visnet

PCM basistraining

Met een aantal collega’s hebben wij de PCM-basistraining gevolgd. We hebben kennis gemaakt met de zes persoonlijkheidstypen van PCM. Het waren twee interessante, leerzame en gezellige dagen. De verschillende werkvormen, voorbeelden uit de praktijk en gesprekken met de collega’s zorgde voor een goede afwisseling.
Naar aanleiding van een persoonlijk ingevulde vragenlijst, kreeg je een persoonlijk profiel waar ik mezelf volledig in herkende. Ik heb de PCM-training als een zeer waardevolle training ervaren. Ik heb veel over anderen, maar vooral over mezelf geleerd. De training heeft mij inzicht gegeven in mijn sterke punten, mijn valkuilen en mijn behoeftes. Naast dat je ontzettend veel zelfinzicht krijgt, ga je ook bepaald gedrag van jezelf en anderen herkennen. Je krijgt inzicht in je eigen communicatie ten opzichte van de ander. Wat is mijn communicatiestijl en waar heeft de ander behoefte aan? Een belangrijke les die we meekregen: “Het gaat er niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt.”

Kortom, Heerlijk ontspannen met elkaar zijn, jezelf beter leren kennen, je verwonderen over de verschillen tussen mensen en de kracht van de juiste communicatie ontdekken.

Esther, managementassistent regio Kampen

PCM-basistraining

Pcm Training, wat houd het in? Wat kunnen we verwachten? Vooraf een vragenlijst ingevuld, dus we hebben al wel wat gespeculeerd over wat komen gaat. Bij sommigen was er spanning, bij anderen overvolle agenda’s maar ook heerste er nieuwsgierigheid. Samen met de laatst bijgekomen collega’s op pad.

Paul van Lummel, aangenaam! Daar zitten we dan in de kring. De 6 persoonlijkheidstypes krijgen we uitgelegd. Dan het grote moment de uitslag…wie ben je nu eigenlijk.

Herkenning, ontdekking, verbazing, stiekem gegrinnik.. We gaan er mee aan de slag dmv rollenspellen, theorie. Goed om te leren waarom een ander werkt zoals hij werkt. En waarom dat bij je collega juist averechts. Begrip groeit. Band tussen collega’s groeit!

Ik kijk uit naar het terug koppelings moment met alle collega’s. Zodat je ook hen nog beter leert kennen. En weet hoe hun brein werkt en denkt. Gestructureerd of juist creatief, of meimeren ze liever in gedachten…

Ds. J. Fraanjeschool te Barneveld

Ondersteuning directeur-bestuurder en managementteam

Tijdens de periode van ziekte als directeur-bestuurder heeft Paul het MT geweldig geholpen door diverse projecten voor de DB uit te voeren, zodat hij na de vakantie weer helemaal up-to-date kon starten.

Paul heeft dat op een zeer plezierige manier gedaan met veel invoelingsvermogen en humor. Naar aanleiding van deze periode hebben we als MT met Paul een studiemiddag gehouden, waarbij we de verantwoordelijkheden en bevoegdheden verder hebben afgestemd. Kortom, een waarde(n)volle investering voor ons.

Leerkacht S(B)O

Speciaal (Basis) Onderwijs Coaching

Ik ben Paul zeer dankbaar voor de coaching en de ruimte die ik kreeg. En ik ben blij dat ik hem weer na de trainingen als coach mocht ontmoeten. Hij is voor mij wel een identificatie persoon. Ook mooi om te zien hoe in gesprekken mensen reageren op hem. Knap dat hij zo zijn werk kan doen.

Interim periode Timotheüsschool Oldebroek

Timotheüsschool te Oldebroek | VPCO De Akker Interim management

Halverwege november 2020 kwam Paul eerst voor een onbepaalde periode als interim-directeur bij ons. Het werd uiteindelijk een periode van 1 jaar en 3 maanden.

Paul was een goede aanvulling op het proces waar we inzaten en we wilden niet afzwakken of opnieuw beginnen maar doorgaan. Paul liet de vlam weer branden. Hij gaf ons als team vertrouwen dat we weer zijn gaan geloven in onze visie en hij gaf ons mandaat om dingen op te pakken.

Wat is Paul zijn kracht? Hij nodigt uit je hoofd gewoon elke keer weer even leeg te praten! Dat doet hij ook, en er zit wat in dat hoofd. Haar kan niet groeien waar zoveel verstand in zit. Vandaar… 😁

Paul is een verbinder, een mensen-mens die investeert, oprecht nieuwsgierig is in de ander, in de leerling, de leerkracht  en de ouder.

Wijsheid, alleen van hemzelf? Nee. Wij geven hem Spreuken 2 vers 6 mee: “Want het is de HEER die wijsheid schenkt, zijn woorden bieden kennis en inzicht.” Maar in die zegen en wijsheid, staan we waar we nu staan. Trots op onze school in alles wat we de afgelopen jaren samen hebben meegemaakt.

Wij zijn trots op Paul en dankbaar dat we dit samen met hem mochten meemaken.

IB-er regio Zwolle

Coaching

Hoe kan ik mijn gespreksvoering verbeteren? Door deze hulpvraag kwam ik met Mieke in contact. Tijdens de coaching is Mieke open, eerlijk, transparant en luistert ze naar je. Ze vraagt door en houd je een spiegel voor. Tijdens een observatie is Mieke onopvallend aanwezig. Achteraf blijkt ze heel veel opgemerkt te hebben en kreeg ik concrete tips waar ik direct mee aan de slag kon. Dankzij Mieke weet ik waar mijn valkuilen liggen en hoe ik dit om kan buigen.

Teamleider regio Barneveld

Coaching

Ik heb coaching gehad van Ronald Post. Mijn vraag was om samen met mij te reflecteren op mijn functioneren als teamleider bij ISK Barneveld. Ik wilde mijzelf nog meer ontwikkelen in mijn rol. Ronald heeft mij gecoacht door naar actuele zaken te kijken. Daarin spiegelde hij mijn functioneren ten opzichte van het team. Het heeft mij erg geholpen om te kijken waar mijn kracht ligt en welke kwaliteiten ik goed kan inzetten. Ook kreeg ik meer zicht op zaken die mij veel energie kosten en hoe ik daar op een andere manier mee om kan gaan. Door te sparren met Ronald kreeg ik meer een helikopterview en kon ik objectief naar een situatie kijken en daarna reageren. Het is heel fijn om door iemand van buitenaf gecoacht te worden. Ronald kwam niet met oplossingen, maar stelde vooral veel kritische vragen. Iets wat heel goed past bij mij als persoon. Het fijne aan dit coachingstraject is, is dat het geen vast omlijnd programma is, maar dat ik 1,5 jaar lang met Ronald op weg was en Ronald met mij opliep in de zaken die ik in mijn teamleiderschap tegenkom. Ik raad iedereen die graag gespiegeld/geconfronteerd wil worden met zijn eigen gedrag Ronald als coach aan!