=
Compaen

Wat zeggen onze klanten

HomeWat zeggen onze klanten

Reny Menage, ondersteuningscoördinator

Emelwerda College in Emmeloord Interim-orthopedagoog

Judith hebben wij als zeer betrokken en deskundig ervaren. Ze is toegankelijk in het contact maken. Ze is een fijne gesprekspartner. In korte tijd heeft ze op een professionele manier de verbinding met collega’s, leerlingen en ouders gezocht. De gesprekken met ouders, leerlingen en collega’s werden goed voorbereid. Ze denkt mee en geeft oplossingsgericht advies. Vervolgens werd dit advies ook gemonitord.

Ook op het gebied van de ondersteuningsstructuur binnen onze school heeft ze productief meegedacht. Hoe lopen de lijntjes nu en hoe kan dit nog beter! Wie heeft welke rol! We vinden het jammer dat ze niet kan blijven!

Herma Leusink Ambulant begeleider

De Twijn Zwolle HSP-training

Ik heb bij Willeke Bos een try-out over HSP mogen volgen.

Bevlogen en inspirerend deelt Willeke haar kennis met ons. Daarbij was er genoeg ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van (verdiepings)vragen. Willeke heeft veel expertise om het gebied van HSP en met veel enthousiasme brengt ze haar kennis over aan de deelnemers.

Het smaakt zeker naar meer en ik hou me aanbevolen voor een vervolg!

Leerkracht Zuid-Drenthe

Coaching on the job

Ik ben Henry enorm dankbaar.  Ik ben erg tevreden over de samenwerking en communicatie. Ik heb mij altijd gehoord en begrepen gevoeld, maar ook zeker uitgedaagd. De feedback was op een voor mij prettige manier direct omschreven.  Daarnaast ben ik ook dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om door middel van coaching mijzelf te ontwikkelen. Het vertrouwen in mij dat ik voorheen niet of nauwelijks heb gevoeld is er nu zeker weer. Daar ben ik misschien nog wel het meest tevreden over.

Lisanne, Leerkracht groep 8, SmdB Het Visnet

PCM basistraining

Met een aantal collega’s hebben wij de PCM-basistraining gevolgd. We hebben kennis gemaakt met de zes persoonlijkheidstypen van PCM. Het waren twee interessante, leerzame en gezellige dagen. De verschillende werkvormen, voorbeelden uit de praktijk en gesprekken met de collega’s zorgde voor een goede afwisseling.
Naar aanleiding van een persoonlijk ingevulde vragenlijst, kreeg je een persoonlijk profiel waar ik mezelf volledig in herkende. Ik heb de PCM-training als een zeer waardevolle training ervaren. Ik heb veel over anderen, maar vooral over mezelf geleerd. De training heeft mij inzicht gegeven in mijn sterke punten, mijn valkuilen en mijn behoeftes. Naast dat je ontzettend veel zelfinzicht krijgt, ga je ook bepaald gedrag van jezelf en anderen herkennen. Je krijgt inzicht in je eigen communicatie ten opzichte van de ander. Wat is mijn communicatiestijl en waar heeft de ander behoefte aan? Een belangrijke les die we meekregen: “Het gaat er niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt.”

Kortom, Heerlijk ontspannen met elkaar zijn, jezelf beter leren kennen, je verwonderen over de verschillen tussen mensen en de kracht van de juiste communicatie ontdekken.

Esther, managementassistent regio Kampen

PCM-basistraining

Pcm Training, wat houd het in? Wat kunnen we verwachten? Vooraf een vragenlijst ingevuld, dus we hebben al wel wat gespeculeerd over wat komen gaat. Bij sommigen was er spanning, bij anderen overvolle agenda’s maar ook heerste er nieuwsgierigheid. Samen met de laatst bijgekomen collega’s op pad.

Paul van Lummel, aangenaam! Daar zitten we dan in de kring. De 6 persoonlijkheidstypes krijgen we uitgelegd. Dan het grote moment de uitslag…wie ben je nu eigenlijk.

Herkenning, ontdekking, verbazing, stiekem gegrinnik.. We gaan er mee aan de slag dmv rollenspellen, theorie. Goed om te leren waarom een ander werkt zoals hij werkt. En waarom dat bij je collega juist averechts. Begrip groeit. Band tussen collega’s groeit!

Ik kijk uit naar het terug koppelings moment met alle collega’s. Zodat je ook hen nog beter leert kennen. En weet hoe hun brein werkt en denkt. Gestructureerd of juist creatief, of meimeren ze liever in gedachten…

Ds. J. Fraanjeschool te Barneveld

Ondersteuning directeur-bestuurder en managementteam

Tijdens de periode van ziekte als directeur-bestuurder heeft Paul het MT geweldig geholpen door diverse projecten voor de DB uit te voeren, zodat hij na de vakantie weer helemaal up-to-date kon starten.

Paul heeft dat op een zeer plezierige manier gedaan met veel invoelingsvermogen en humor. Naar aanleiding van deze periode hebben we als MT met Paul een studiemiddag gehouden, waarbij we de verantwoordelijkheden en bevoegdheden verder hebben afgestemd. Kortom, een waarde(n)volle investering voor ons.

Leerkacht S(B)O

Speciaal (Basis) Onderwijs Coaching

Ik ben Paul zeer dankbaar voor de coaching en de ruimte die ik kreeg. En ik ben blij dat ik hem weer na de trainingen als coach mocht ontmoeten. Hij is voor mij wel een identificatie persoon. Ook mooi om te zien hoe in gesprekken mensen reageren op hem. Knap dat hij zo zijn werk kan doen.

Interim periode Timotheüsschool Oldebroek

Timotheüsschool te Oldebroek | VPCO De Akker Interim management

Halverwege november 2020 kwam Paul eerst voor een onbepaalde periode als interim-directeur bij ons. Het werd uiteindelijk een periode van 1 jaar en 3 maanden.

Paul was een goede aanvulling op het proces waar we inzaten en we wilden niet afzwakken of opnieuw beginnen maar doorgaan. Paul liet de vlam weer branden. Hij gaf ons als team vertrouwen dat we weer zijn gaan geloven in onze visie en hij gaf ons mandaat om dingen op te pakken.

Wat is Paul zijn kracht? Hij nodigt uit je hoofd gewoon elke keer weer even leeg te praten! Dat doet hij ook, en er zit wat in dat hoofd. Haar kan niet groeien waar zoveel verstand in zit. Vandaar… 😁

Paul is een verbinder, een mensen-mens die investeert, oprecht nieuwsgierig is in de ander, in de leerling, de leerkracht  en de ouder.

Wijsheid, alleen van hemzelf? Nee. Wij geven hem Spreuken 2 vers 6 mee: “Want het is de HEER die wijsheid schenkt, zijn woorden bieden kennis en inzicht.” Maar in die zegen en wijsheid, staan we waar we nu staan. Trots op onze school in alles wat we de afgelopen jaren samen hebben meegemaakt.

Wij zijn trots op Paul en dankbaar dat we dit samen met hem mochten meemaken.

IB-er regio Zwolle

Coaching

Hoe kan ik mijn gespreksvoering verbeteren? Door deze hulpvraag kwam ik met Mieke in contact. Tijdens de coaching is Mieke open, eerlijk, transparant en luistert ze naar je. Ze vraagt door en houd je een spiegel voor. Tijdens een observatie is Mieke onopvallend aanwezig. Achteraf blijkt ze heel veel opgemerkt te hebben en kreeg ik concrete tips waar ik direct mee aan de slag kon. Dankzij Mieke weet ik waar mijn valkuilen liggen en hoe ik dit om kan buigen.

Leerkracht regio Overijssel

Coaching

Na een roerige periode, zowel op werkgebied als privé werd mij door de directeur van mijn school een coaching traject bij de Compaengroep aangeboden. Omdat ik op dat moment veel werkdruk ervaarde en dit graag wilde verminderen heb ik dit aanbod aangenomen.

De coaching met Ronald startte met het invullen van een vragenlijst van PCM. Interessant om te zien wat hier uitkomt en hoe de persoonlijkheidstypen terugkomen in je persoonlijkheidshuis. Dit gaf voor mij al verschillende eye-openers; waarom reageer ik zo en welk patroon laat ik zien als ik veel werkdruk ervaar. Wat ik er het meest uitgehaald heb is dat er altijd werkdruk zal zijn in het onderwijs. Puur het feit dat het er is geeft mij al meer rust.

Daarnaast heb ik geleerd om te kijken wat belangrijk is voor mijn mijzelf in mijn werk en privé. Prioriteiten te stellen; wat is nu echt belangrijk? Een balans vinden is belangrijk, dus soms moet je dan gewoon een uurtje eerder weggaan om te sporten omdat je daar energie van krijgt. Ook weet ik nu beter door PCM toe te passen hoe ik met verschillende persoonlijkheidstypen kan communiceren en dat de manier van communiceren erg belangrijk is. Het helpt mij soms om een gesprek met iemand die een andere persoonlijkheidstype in de basis heeft eerst even voor te bereiden.

Kortom ik heb er veel aan gehad en nog veel profijt van.

 

Teamleider regio Barneveld

Coaching

Ik heb coaching gehad van Ronald Post. Mijn vraag was om samen met mij te reflecteren op mijn functioneren als teamleider bij ISK Barneveld. Ik wilde mijzelf nog meer ontwikkelen in mijn rol. Ronald heeft mij gecoacht door naar actuele zaken te kijken. Daarin spiegelde hij mijn functioneren ten opzichte van het team. Het heeft mij erg geholpen om te kijken waar mijn kracht ligt en welke kwaliteiten ik goed kan inzetten. Ook kreeg ik meer zicht op zaken die mij veel energie kosten en hoe ik daar op een andere manier mee om kan gaan. Door te sparren met Ronald kreeg ik meer een helikopterview en kon ik objectief naar een situatie kijken en daarna reageren. Het is heel fijn om door iemand van buitenaf gecoacht te worden. Ronald kwam niet met oplossingen, maar stelde vooral veel kritische vragen. Iets wat heel goed past bij mij als persoon. Het fijne aan dit coachingstraject is, is dat het geen vast omlijnd programma is, maar dat ik 1,5 jaar lang met Ronald op weg was en Ronald met mij opliep in de zaken die ik in mijn teamleiderschap tegenkom. Ik raad iedereen die graag gespiegeld/geconfronteerd wil worden met zijn eigen gedrag Ronald als coach aan!

De Borchstee, Elburg

Interim opdracht

Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe directeur voor De Borchstee in Elburg hebben wij contact gezocht met Compaen groep, uit Genemuiden. Zij konden ons hiervoor Ronald Post aanbevelen, die een ruime ervaring heeft in het basisonderwijs.

Wij hebben ervaren dat er bij Compaen Groep mensen werken met verstand van zaken en dat is precies waar onze vraag als school lag. Continuïteit binnen de school is belangrijk en dat biedt Ronald, hij brengt rust en kennis van zaken. Daarnaast brengt hij een blik van buiten mee met nieuwe inzichten en ideeën.

Ronald toont daadkracht in situaties wanneer dit moet en kan meebewegen in situaties die dat vereisen. Dit heeft als resultaat gehad dat er professionalisering van het team een boost heeft gekregen. Hij heeft een helicopterview over de onderwijsontwikkeling, teamontwikkeling en de toekomstige richting van De Borchstee.

We hebben Ronald ervaren als een eerlijk en transparant leider die zich voor de volle 100% inzet!