=
Compaen

Begeleiding

HomeDienstenBegeleiding

Begeleiding

Maatwerk is de norm!

Een baan in het onderwijs als leerkracht/docent is een keuze voor een prachtig en uitdagend vak. Maar hoe zorg je ervoor dat je met plezier voor de klas staat en kan groeien in je vak?

Dat vraagt om goede, structurele begeleiding vanaf je eerste werkdag.

Bij Compaen Groep bieden we complete begeleiding van startende leerkrachten aan. We stellen samen met de school een begeleidingsplan op waarbij maatwerk de norm is. Gelijke kansen vraagt om ongelijke aanpak; ieder mens is verschillend. De leervraag van de leerkracht staat centraal.

De ervaring is dat er op veel scholen onvoldoende tijd en aandacht is om startende (en ook ervaren) leerkrachten goed te begeleiden. Hierdoor is de kans groot dat een deel van de starters het niet volhoudt voor de klas, en dat is jammer. Als Compaen zijn we blij met het besluit dat starters recht hebben op drie jaar begeleiding. Dat plaatst scholen voor een hele uitdaging. Daar willen als Compaen scholen graag bij helpen.

Naast de daadwerkelijke begeleiding van (startende) docenten We helpen scholen de interne begeleiding vorm en inhoud te geven. We adviseren scholen in het opstellen van het begeleidingsplan.

Onderdelen van het begeleidingstraject zijn:

  • voorbereiden en uitvoeren van lessen
  • steviger voor de groep staan
  • inzicht krijgen in groepsdynamica
  • persoonlijk leiderschap
  • oudergesprekken
  • klassenmanagement
  • gedragsproblemen
  • time-management
  • effectieve communicatie

Beeldcoaching is een vast onderdeel van de begeleiding. Verder maken onze coaches gebruiken van tools zoals Insights Discovery, DISC, het Process Communication Model en andere persoonlijkheidsonderzoeken.

De coaches van Compaen Groep zijn open, eerlijk, soms confronterend, maar altijd respectvol.

Bij Compaen Groep geloven we dat een persoonlijke klik essentieel is. Daarom beginnen we altijd met een persoonlijke intake en/of kennismaking. Wilt u weten wat we voor u en uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we maken samen een goede match met één van onze gecertificeerde coaches. Als echte onderwijsmensen zit begeleiding en coaching in ons DNA!

 Compaen Groep is aangesloten bij het NOBCO.

 

 

Wat zeggen onze klanten

Onze klanten aan het woord. Wat zeggen ze over ons?
Onze klanten waarderen de combinatie van kwaliteit, betrokkenheid, snelheid en vriendelijke adviezen.

Tweedaagse PCM-training

Hoornbeeck College SORG/ICT-T/ICT-T

Terugblikkend op de afgelopen twee dagen, kan ik niet anders concluderen dat het twee waardevolle dagen waren. Uiteraard hebben wij elkaar daarvoor nodig gehad, maar de manier waarop jij de persoonlijkheidstypes concreet maakte, was voortreffelijk. Ik kan dus terugkijken op twee mooie leerzame dagen. Dankjewel!!!!! En nu mijn best doen om in de praktijk de

Lees meer

Gerda Hartemink

De Regenboog Oldebroek Interim - directeur

De 8 maanden dat Henry bij ons werkzaam was als interim-directeur zijn voorbijgevlogen. Zijn bevlogenheid zorgde er vanaf het begin van de samenwerking voor dat er een open sfeer was om dingen te bespreken. Henry was verrassend snel onderdeel van het team, maar liet ons zeker kritisch nadenken over het onderwijs dat we samen vormgeven.

Lees meer

Teamleider Gerald Harbers

Interim - IB'er Obadjaschool SO cluster 3

Willeke is verbindend en besluitvaardig en is in staat om teamleden in hun kracht te zetten waarbij ze regie geeft aan de collega’s waar dat kan en het voortouw neemt als het nodig is. Binnen korte tijd had ze zich in de dossiers met betrekking tot leerlingenzorg ingelezen en acteerde ze als intern begeleider in

Lees meer

Leerkracht regio Nunspeet

Basisonderwijs Coaching/Ondersteuning

Marianne, bedankt voor je openheid, eerlijkheid, je luisterend oor, je professionaliteit, je observaties en inzichten. Je was echt een aanwinst voor onze groep en school.

Lees meer

Reny Menage, ondersteuningscoördinator

Emelwerda College in Emmeloord Interim-orthopedagoog

Judith hebben wij als zeer betrokken en deskundig ervaren. Ze is toegankelijk in het contact maken. Ze is een fijne gesprekspartner. In korte tijd heeft ze op een professionele manier de verbinding met collega’s, leerlingen en ouders gezocht. De gesprekken met ouders, leerlingen en collega’s werden goed voorbereid. Ze denkt mee en geeft oplossingsgericht advies.

Lees meer

Herma Leusink Ambulant begeleider

De Twijn Zwolle HSP-training

Ik heb bij Willeke Bos een try-out over HSP mogen volgen. Bevlogen en inspirerend deelt Willeke haar kennis met ons. Daarbij was er genoeg ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van (verdiepings)vragen. Willeke heeft veel expertise om het gebied van HSP en met veel enthousiasme brengt ze haar kennis over aan de

Lees meer

Leerkracht Zuid-Drenthe

Coaching on the job

Ik ben Henry enorm dankbaar.  Ik ben erg tevreden over de samenwerking en communicatie. Ik heb mij altijd gehoord en begrepen gevoeld, maar ook zeker uitgedaagd. De feedback was op een voor mij prettige manier direct omschreven.  Daarnaast ben ik ook dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om door middel van coaching mijzelf

Lees meer

Lisanne, Leerkracht groep 8, SmdB Het Visnet

PCM basistraining

Met een aantal collega’s hebben wij de PCM-basistraining gevolgd. We hebben kennis gemaakt met de zes persoonlijkheidstypen van PCM. Het waren twee interessante, leerzame en gezellige dagen. De verschillende werkvormen, voorbeelden uit de praktijk en gesprekken met de collega’s zorgde voor een goede afwisseling. Naar aanleiding van een persoonlijk ingevulde vragenlijst, kreeg je een persoonlijk

Lees meer